Opis
Składniki
Perfumy Yves Rocher Sel D'AZUR – poczuj energetyzujący zapach morskiej bryzy!
Wielkie błękitne niebo. Delikatna słona bryza.
Udaj się do miejsca, gdzie błękitne niebo spotyka się z błękitnym morzem. Otwórz okno. Kontempluj bezmiar oceanu i migoczące światła odbijające się od fal. Poczuj świeżą bryzę pieszczącą Twoją skórę z nutą soli. Pochłoń całą lekkość, jaką wywołuje ta wizja. Wibrujący cedr opryskany świeżością pikantnego grejpfruta. Sel D’Azur to świeży zapach pełen kontrastów. Musujące i tonizujące nuty włoskich cytrusów spotykają się ze słoną mgiełką i pikantnym grejpfrutem. Energiczne drzewo cedrowe dodaje mocy bazie zapachu.
Woda perfumowana Yves Rocher Sel D'AZUR – energetyzujące nuty zapachowe
W skład wody perfumowanej Sel D'AZUR wchodzą trzy nuty zapachowe, które uwalniają się stopniowo po aplikacji produktu. Pierwszym, a zarazem dominującym aromatem kompozycji jest olejek grejpfrutowy, wytłaczany ze skórki tego owocu. Jego orzeźwiający cytrusowy zapach wykazuje działanie pobudzające, łagodzi stres i działa antydepresyjnie.
Po krótkim czasie od użycia perfum do głosu dochodzi balsamiczny aromat drzewa cedrowego. W krajach Azji i Bliskiego Wschodu to drzewo uchodzi za niezwykle cenne i użyteczne (podobno to właśnie z cedru powstała świątynia króla Salomona!). Eksperci Yves Rocher pozyskują olejek cedrowy z drewna, wiór i trocin tej rośliny. Jego zapach ma korzystny wpływ na układ nerwowy, a także ułatwia zasypianie.
Ostatnią nutą zapachową jest wetyweria. Ta niezwykła roślina była znana już w czasach starożytnych – w Indiach wykorzystywano ją m.in. do budowy żaluzji, które po uprzednim spryskaniu wodą emitowały delikatny, przyjemny zapach. Olejek z wetywerii ma korzenny, lekko słodki aromat, który stanowi doskonałą przeciwwagę dla cytrusowego aromatu grejpfruta. Jego zapach niweluje stres i znakomicie odpręża.
Recenzje klientów
Rozkład ocen
Perfuma
Piękny świeży zapach
Na lato
Piękny zapach, przepiękna butelka, urocze opakowanie. Cała kolekcja wygląda i pachnie obłędnie. To jest Zapach lata, świeżak.