Odkryj roślinę znajdującą się w sercu naszej linii Elixir Botanique
BOTANIKA
NAZWA ŁACIŃSKA: Tropaeolum majus
NAZWA ZWYCZAJOWA: Nasturcja
RODZINA: Nasturcjowate
POCHODZENIE: Ameryka Środkowa
GENIUSZ ROŚLIN - NATLENIANIE
Nasturcja jest hodowana w Europie od wielu lat ze względu na swoje właściwości ozdobne i kulinarne. W głębokich warstwach skóry nasturcja wzmacnia natlenianie komórek w celu ich rewitalizacji.Lepiej natleniona, zabezpieczona i wzmocniona skóra jest zdrowa i pełna blasku.
POCHODZENIE NASZEJ ROŚLINY
Bretania jest doskonałym miejscem do uprawy nasturcji. Uprawiamy te kwiaty od 1980 w naszym rodzimym La Gacilly, korzystając z tradycyjnego systemu zaprojektowanego tak, by osiągać najwyższą jakość przy jednoczesnym poszanowaniu różnorodności biologicznej.
Nasturcje są uprawiane z wykorzystaniem zrównoważonych praktyk rolniczych, metody opartej na głębokim zrozumieniu ekosystemów wspierającym różnorodność biologiczną. Roślina ta ma zdolność pokrywania gleby i w ten sposób ograniczania odparowywania wody, co jest szczególnie cenne w lecie. Nasz system wczesnych plonów, w którym zasiewy rozpoczynają się w kwietniu, umożliwia nam oszczędzanie jeszcze większej ilości wody.
Nasz organiczny i zrównoważony model uprawy umożliwił nam uzyskanie certyfikatu UEBT dla naszych nasturcji oraz dla pozostałych składników uprawianych w La Gacilly.
NASZ EKSTRAKT
Nasturcje są wykorzystywane w całej naszej linii Elixir Botanique w połączeniu z mikroalgami Tetraselmis, które stymulują ochronę antyoksydacyjną i pomagają zwalczać uszkodzenia spowodowane przez zanieczyszczenie środowiska.